Kupice od zapečenog pire krompira

Kupice od zapečenog pire krompira su tako jednostavne, a izgledaju kao jelo iz najboljih restorana.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg krompira, oljuštenog, iseckanog
  • 2 čena belog luka, oljuštena
  • 40 g margarina
  • 80 g mleka
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 1/2 kašičice svežih listova ruzmarina, sitno iseckanih, za serviranje

Recept za kupice od zapečenog pire krompira:

Za kupice od pire krompira stavite krompir i beli luk u veliku šerpu. Prelijte hladnom vodom, tako da ih pokrije. Pustite da provri na jakoj vatri. Kuvajte 12 minuta ili dok ne omekša. Iscedite pa stavite u tiganj na laganu vatru.

Pržite 1 minut ili dok višak tečnosti ne ispari. Sinite sa vatre i ispasirajte da dobijete pire krompir. Dodajte margarin i mleko. Začinite solju i biberom. Mešajte drvenom kašikom dok se sve ne sjedini.

Zagrejte rernu na 220C/200C sa ventilatorom. Pleh obložite papirom za pečenje. Kašikom stavljajte po 100 g pire krompira na pripremljeni pleh. Oblikujte ih u kupe visine oko 6 cm. Potom lagano poprskajte uljem i pospite parmezanom.

Pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 2 minuta. Servirajte posuto ruzmarinom. Možda ćete želeti da napravite i pečeni pire krompir sa sirom i kuvanim jajima.

Pročitajte kako se prave začinjeni kroketi sa sirom spremni za pola sata

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Jelo od pire i pečenog krompira  Instagram/dontgobaconmyheart_

StvarUkusa