Napravite češke knedle za supu

Češke knedle za supu se prave sa jajetom, dobija se mekano testo koje se kuva u supi par minuta.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 srednje jaje
  • 1 kašika putera omekšanog na sobnoj temperaturi
  • 178 g višenamenskog brašna
  • ¼ kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike mlakog mleka
  • ½ kašičice soli

Recept za češke knedle za supu:

Započnite da pravite knedle tako što ćete da pomešate 1 kašiku neslanog putera (omekšanog na sobnu temperaturu) sa 1 srednjim jajetom u činiji. Kombinujte višenamensko brašno sa 1/4 kašičice praška za pecivo i 1/2 kašičice soli. Postepeno dodajte ovu suvu mešavinu i 2 kašike mleka u kremasti puter, neprestano mešajući.

Koristeći kašiku ili viljušku, mešajte sastojke dok se ne formira mekano testo. Nožem isecite testo na male knedle u obliku valjuški. Stavite ih u supu i ostavite da se krčkaju oko 4-5 minuta. Knedle su gotove kada isplivaju na površinu. Možda ćete želeti da napravite i originalne italijanske knedle sa spanaćem.

Pročitajte kako se prave najbolje knedle za supu sa mirođijom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

ČEŠKE KNEDLE KOJE ĆE SVI UKUĆANI DA OBOŽAVAJU! Polufinale kulinarske emisije: Raša Vlačić pridikovao žiriju!   Kurir televizija

StvarUkusa