Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni

Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni je najmekši i najukusniji obrok koji možete brzo i lako da napravite.
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kisele pavlake
  • 1 kašičica soli
  • ¼ kašičice bibera
  • 500 g iseckanog kačkavalja
  • 80 g isečenog mladog luka
  • 900 g krompira, skuvanog i izgnječenog u pire
  • 475 g kukuruznih pahuljica
  • 60 g putera, rastopljenog
Trikovi za najukusniji pire krompir!

Uvek posolite krompir dok ga kuvate i dobro ga procedite nakon kuvanja. Pretvarajte ga u pire pomoću viljuške, nikako pomoću miksera ili blendera. Ukoliko mu dodajete mleko ili puter, obavezno ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi.

Recept za pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama:

Kako biste napravili pire krompir na ovaj način, zagrejte rernu na 175 stepeni C. Pleh za pečenje premažite uljem. Krompir skuvajte i izgnječite u pire. Pomešajte pavlaku, so i biber zajedno u velikoj činiji. Ravnomerno rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje.

Pomešajte zdrobljene kukuruzne pahuljice i otopljeni puter u srednjoj posudi. Umešajte kačkavalj, mladi luk i pire krompir i dobro izmešajte. Pospite ravnomerno preko tepsije.

Pecite, 45 do 50 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i palačinke od krompira sa čvarcima.

Pročitajte kako se pravi gusta krompir čorba sa slaninicom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa