Vazdušasti vafli sa tikvicama

Vazdušasti vafli sa tikvicama su vrlo hraljivi, ukusni i brzo se prave.
Vazdušasti vafli sa tikvicama Foto: prt scr / yt/ Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 200 g brašna
  • 2 jajeta
  • 5 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli
Tikvice su vrlo zdrave, evo zašto treba da ih jedete.

Tikvice su vrlo bogate magnezijumom, koji je koristan za funkcionisanje srca i nervnog sistema. Pored toga pomaže i da se telo odbrani od virusa. Ovo povrće sadrži i kalijum, koji pozitivno utiče na krvni pritisak. Bogate su vlaknima, pa time pozitivno deluju na holesterol. S obzirom da obiluju Omega-3 masnim kiselinama i karotenima koji imaju protivupalna svojstva, korisne kod gihta, jer opuštaju bolove u zglobovima, pa su korisne i kod reumatoidnog artritisa. Bogate su i vitaminom C.

Recept za kuvanje korak po korak:

Kako biste napravili vazdušaste vafle, tikvice oljuštite i narendajte na krupno rende. Jaja razbijte u rendane tikvice, posolite, dodajte pavlaku i brašno. Sve dobro izmešajte. Ako tikvice puste sok i testo postane tečno, onda morate dodati još malo brašna.

Zagrejte aparat za vafle i za prvi prvi put lagano premažite površinu uljem. Stavite odgovarajuću količinu pripremljenog testa, zatvorite aparat i pecite vafle dok ne budu gotovi.

Ove vafle je najbolje servirati odmah nakon pečenja, tada će spolja biti hrskavi, a iznutra mekani. Servirajte vafle sa pavlakom ili drugim sosovima. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i banana vafle, koje će deca obožavati.

Pročitajte kako se prave belgijski vafli sa rumom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za domaću pletenicu sa šećerom Izvor: Instagram/kiaralic96

StvarUkusa