Sastojci:
- 250 g putera
- 2 srednja jajeta
- 475 g finog šećera
- ⅛ kašičice soli
- 2 kašike ruma
- 500 g brašna
Recept za belgijske vafle sa rumom:
Kako biste napravili ove vafle, rastopite puter u malom loncu na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. U većoj činiji umutite jaja sa šećerom, solju i rumom, pa dodajte otopljeni puter i dobro sjedinite. Prosejte brašno i zamesite glatko testo. Prebacite testo u hermetički zatvorenu posudu i ostavite da odstoji preko noći na hladnom mestu (ne u frižideru).
Sledećeg dana izmerite po 20 g testa i oblikujte ih u loptice veličine 2 cm, u zavisnosti od oblika koji želite da postignete. Zagrejte aparat za vafle i pecite svaki vafl (kuglicu) 2-3 minuta, ili dok ne dobiju tamno-zlatnu boju. Nema potrebe da podmazujete aparat, jer se testo ne lepi. Kada se ohlade, čuvajte vafle u hermetički zatvorenoj posudi do tri nedelje. Možda ćete želeti da napravite i napuljske vafle.
Pročitajte i recept za bakin kolač sa cimetom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom
Kordon blu kuglice za najlepši ručak