Sastojci:

  • 250 g putera
  • 2 srednja jajeta
  • 475 g finog šećera
  • ⅛ kašičice soli
  • 2 kašike ruma
  • 500 g brašna

Recept za belgijske vafle sa rumom:

Kako biste napravili ove vafle, rastopite puter u malom loncu na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. U većoj činiji umutite jaja sa šećerom, solju i rumom, pa dodajte otopljeni puter i dobro sjedinite. Prosejte brašno i zamesite glatko testo. Prebacite testo u hermetički zatvorenu posudu i ostavite da odstoji preko noći na hladnom mestu (ne u frižideru).

Sledećeg dana izmerite po 20 g testa i oblikujte ih u loptice veličine 2 cm, u zavisnosti od oblika koji želite da postignete. Zagrejte aparat za vafle i pecite svaki vafl (kuglicu) 2-3 minuta, ili dok ne dobiju tamno-zlatnu boju. Nema potrebe da podmazujete aparat, jer se testo ne lepi. Kada se ohlade, čuvajte vafle u hermetički zatvorenoj posudi do tri nedelje. Možda ćete želeti da napravite i napuljske vafle.

Pročitajte i recept za bakin kolač sa cimetom

BONUS VIDEO

TikTok/rainbownourishments Kolač sneško belić od kokosa

StvarUkusa