Sastojci:
- 450 g testenine po izboru
- veza svežeg peršuna
- 120 g oraha
- 60 g parmezana u prahu
- 5 čenova belog luka, vrlo sitno iseckanih
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- ½ kašičice bibera
- so po ukusu
- 120 ml maslinovog ulja
Recept za pastu sa savršenim pestom od peršuna:
Kako biste napravili ovu pastuprvo skuvajte testeninu i ocedite. Pomešajte peršun, orahe, parmezan, beli luk, sirće, biber i so u blenderu. Dodajte 60 ml maslinovog ulja i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte preostalo maslinovo ulje dok pesto ne postigne željenu konzistenciju.
Sipajte pesto u manju šerpu i kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, dok se ne zagreje i ne počne da ključa. Prelijte kuvanu testeninu i promešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pastu sa keljom i sosom od oraha za post na vodi.
Pročitajte i kako da napravite posnu pastu sa paradajzom i lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa