Pasta sa savršenim pestom od peršuna

Pasta sa pestom od peršuna je vrlo jeftina, a ako je pravite bez parmezana, idealna je za post.

Pasta sa savršenim pestom od peršuna
Pasta sa savršenim pestom od peršuna Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g testenine po izboru
  • veza svežeg peršuna
  • 120 g oraha
  • 60 g parmezana u prahu
  • 5 čenova belog luka, vrlo sitno iseckanih
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • ½ kašičice bibera
  • so po ukusu
  • 120 ml maslinovog ulja
Zašto je dobro da konzumirate peršun?

Peršun obiluje vitaminom C, sadrži vlakna biljnog porekla, pektine, flavonoide i fitoncide, folnu kiselinu i nijacin. Takođe je bogat vitaminom A, B i E, pa je odličan u svojstvu antioskidansa. Deluje kao diuretik i podstiče izbacivanje viška vode iz organizma, pospešuje rad organa za varenje, i koristan je za jačanje imuniteta.

Recept za pastu sa savršenim pestom od peršuna:

Kako biste napravili ovu pastuprvo skuvajte testeninu i ocedite. Pomešajte peršun, orahe, parmezan, beli luk, sirće, biber i so u blenderu. Dodajte 60 ml maslinovog ulja i mešajte dok se ne sjedini. Dodajte preostalo maslinovo ulje dok pesto ne postigne željenu konzistenciju.

Sipajte pesto u manju šerpu i kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, dok se ne zagreje i ne počne da ključa. Prelijte kuvanu testeninu i promešajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pastu sa keljom i sosom od oraha za post na vodi.

Pročitajte i kako da napravite posnu pastu sa paradajzom i lukom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom Izvor: Instagram/dinner_at_hols

StvarUkusa