Hrskave krompir palačinke sa pečurkama kao prilogom

Ove palačinke su savršene kad vam treba nešto brzo, jeftino i domaće – a pečurke ih pretvaraju u kompletan obrok.
Hrskave krompir palačinke sa pečurkama kao prilogom Foto: Printscreen/Youtube/Ольга Матвей

Sastojci:

Za palačinke:

  • 1 kg krompira
  • 5 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2–3 kašike brašna
  • So, biber, paprika, beli luk u prahu po ukusu

Za prilog:

  • 200 g pečuraka po izboru
  • Malo ulja, so i začini po ukusu

Priprema:

Ako vam je ostalo krompira, a ne znate šta biste s njim – evo recepta koji uvek uspe i miriše na domaću kuhinju. Krompir palačinke su zlatno-rumene i hrskave, a serviraju se uz topli prilog od pečuraka koje im savršeno prijaju.

Savet:

Krompir obavezno dobro ocedite pre prženja, da palačinke budu hrskave, a ne gnjecave.

Oljuštite krompir i luk, pa ih izrendajte na sitno. Ocedite višak tečnosti iz smese, pa dodajte jaje, brašno i začine. Dobro izmešajte smesu da se sve poveže. Na tiganju zagrejte ulje i kašikom stavljajte smesu, blago je poravnajte da dobijete tanke palačinke. Pržite s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu.

U drugom tiganju propržite pečurke na malo ulja dok ne omekšaju, začinite po ukusu. Poslužite palačinke tople, uz prilog od pečuraka sa strane.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption