Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 1 jaje
- ½ kašičice suvog belog luka
- 1 kašičica dimljene paprike
- So i biber po ukusu
Priprema:
Hrskave spolja, sočne iznutra – ove grisine od piletine odlična su zamena za klasične štapiće i savršene su za doručak, užinu ili kao proteinski dodatak obroku. Prave se brzo, bez pohovanja i prženja, a jedu se s nogu!
Iseckajte pileća prsa i ubacite ih u blender. Dodajte jaje, suvi beli luk, dimljenu papriku, so i biber. Miksujte dok ne dobijete jednoličnu, gustu smesu. Prebacite smesu u kesu za ukrašavanje kolača ili običnu kesu kojoj ćete odseći vrh.
Istiskujte smesu na pleh obložen papirom za pečenje u obliku duguljastih štapića.
Stavite u unapred zagrejanu rernu na 200°C sa lagano otvorenim vratima (npr. drvena varjača u vratima) i pecite 15 minuta.
Zatvorite vrata rerne i nastavite pečenje još 15–20 minuta, u zavisnosti od debljine štapića.
Bonus video