Sastojci:

  • 400 g tikvica
  • 400 g mlevene piletine (od bataka ili belo meso)
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g paradajza
  • 4 jajeta
  • 100 g pavlake ili grčkog jogurta
  • 150 g sira (beli sir ili kačkavalj)
  • So i crni biber po ukusu
  • Seckani peršun

Priprema:

Ako volite lagana i praktična jela, ova pita bez kora sa piletinom i tikvicama biće pravo otkriće. Priprema se jednostavno, sve se sjedini u jednoj posudi i peče – bez razvijanja, slaganja i komplikacija. Sočna je, mekana i puna ukusa, idealna za ručak, večeru ili poneti na posao.

Savet:

Ova pita je podjednako ukusna topla i hladna – idealna za ručak, večeru ili poneti za užinu.

Izrendajte tikvice, posolite ih i ostavite 10 minuta da puste vodu, pa ih dobro ocedite. U tiganju propržite sitno seckani crni luk, dodajte mlevenu piletinu i kratko dinstajte dok ne pobeli. Dodajte seckan paradajz i dinstajte još nekoliko minuta dok tečnost ne ispari.

U većoj činiji sjedinite jaja, pavlaku, izmrvljen sir, oceđene tikvice, dinstanu piletinu i začine. Na kraju umešajte seckani peršun.

Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta, dok pita ne porumeni.

Bonus video

00:12
Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem Izvor: Instagram / yourcustomketo_weightloss