Sastojci:
- 700 g kuvanog karfiola
- 3 šake rendanog sira
- 1/4 kašičice kurkume
- 1/4 kašičice majčine dušice
- 1/4 kašičice kari praha
- 2 kašičice meda
- 1 pileći file
- pola glavice crvenog luka
- 200 g sira za mazanje
- 3 jajeta
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ovo je savršeno jednostavno, ali bogato jelo koje spaja nežan ukus karfiola sa kremastim sirom i začinjenom piletinom. Može se poslužiti kao lagani ručak ili večera, a idealno se slaže uz svežu salatu.
Pileći file sitno iseckajte i propržite na malo ulja dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani crveni luk i kratko propržite.
Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje pa izgnječite kuvani karfiol viljuškom ili ga grubo iseckajte.Pomešajte začine (kurkumu, majčinu dušicu, kari, so i biber) i med dok ne dobijete ujednačenu smesu. Premažite preko karfiola pa pospite rendanim sirom. Zatim odozgo stavite prženu piletinu i luk pa prelijte mešavinom krem sira i jaja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Po želji, nekoliko minuta pred kraj pečenja možete posuti još malo rendanog sira za dodatnu hrskavost.
Bonus video
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu