Sastojci:

  • 700 g kuvanog karfiola
  • 3 šake rendanog sira
  • 1/4 kašičice kurkume
  • 1/4 kašičice majčine dušice
  • 1/4 kašičice kari praha
  • 2 kašičice meda
  • 1 pileći file
  • pola glavice crvenog luka
  • 200 g sira za mazanje
  • 3 jajeta
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ovo je savršeno jednostavno, ali bogato jelo koje spaja nežan ukus karfiola sa kremastim sirom i začinjenom piletinom. Može se poslužiti kao lagani ručak ili večera, a idealno se slaže uz svežu salatu.

Saveti:

Ako želite intenzivniji ukus, dodajte malo dimljene paprike ili belog luka u prahu.
Umesto pilećeg filea, možete koristiti dimljenu piletinu ili čak seckanu šunku.
Jelo je odlično i sutradan – samo ga podgrejte u rerni ili na tiganju.

Pileći file sitno iseckajte i propržite na malo ulja dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani crveni luk i kratko propržite.

Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje pa izgnječite kuvani karfiol viljuškom ili ga grubo iseckajte.Pomešajte začine (kurkumu, majčinu dušicu, kari, so i biber) i med dok ne dobijete ujednačenu smesu. Premažite preko karfiola pa pospite rendanim sirom. Zatim odozgo stavite prženu piletinu i luk pa prelijte mešavinom krem sira i jaja.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Po želji, nekoliko minuta pred kraj pečenja možete posuti još malo rendanog sira za dodatnu hrskavost.

Bonus video

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom