Sastojci:
- 700 g kuvanog karfiola
- 3 šake rendanog sira
- 1/4 kašičice kurkume
- 1/4 kašičice majčine dušice
- 1/4 kašičice kari praha
- 2 kašičice meda
- 1 pileći file
- pola glavice crvenog luka
- 200 g sira za mazanje
- 3 jajeta
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ovo je savršeno jednostavno, ali bogato jelo koje spaja nežan ukus karfiola sa kremastim sirom i začinjenom piletinom. Može se poslužiti kao lagani ručak ili večera, a idealno se slaže uz svežu salatu.
Pileći file sitno iseckajte i propržite na malo ulja dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani crveni luk i kratko propržite.
Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje pa izgnječite kuvani karfiol viljuškom ili ga grubo iseckajte.Pomešajte začine (kurkumu, majčinu dušicu, kari, so i biber) i med dok ne dobijete ujednačenu smesu. Premažite preko karfiola pa pospite rendanim sirom. Zatim odozgo stavite prženu piletinu i luk pa prelijte mešavinom krem sira i jaja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Po želji, nekoliko minuta pred kraj pečenja možete posuti još malo rendanog sira za dodatnu hrskavost.
Bonus video
Letnji tart sa svežim voćem
Domaći sladoled od višanja od samo tri sastojka
Paprike punjene pirinčem i crnim pasuljem
Savršeno mekane domaće pogačice
Domaći hrskavi štapići sa susamom