Sastojci:

  • 370 ml vode
  • 7 g kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 350 g brašna
  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 2 kašike semenki bundeve
  • 2 kašike semenki lana
  • 2 kašike susama
  • 1/2 kašičice soli
Saveti za dizanje testa:

Testo treba da se diže na optimalnoj temperaturi od 22 do 25 stepeni. Uvek testo pokrijte krpom ili najlonskom folijom i ne dirajte ga i ne tresite tokom procesa dizanja, ali nemojte ni da ga premeštate.

Recept za domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenka:

Kako biste napravili hleb, prvo pomešajte brašno, ovsene pahuljice, semenke bundeve, lana i susama, so i šećer, kao i kvasac. Dodajte svemu vodu i promešajte. Mesite rukom u testo u činiji. Zatim ga prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji 1 sat.

Nakon toga ga prebacite na papir za pečenje i ponovo izmesite u oblik vekne i ostavite da se diže još jedan sat. Zatim ga samo prebacite sa papirom za pečenje u duboku tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne, prebacite na dasku i isecite. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni hleb sa karamelizovanim lukom.

Pročitajte kako se pravi hrskavi jogurt hleb

BONUS VIDEO

Hleb punjen sirom Izvor:  Hleb punjen sirom

StvarUkusa