Sastojci:
- 370 ml vode
- 7 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 350 g brašna
- 120 g ovsenih pahuljica
- 2 kašike semenki bundeve
- 2 kašike semenki lana
- 2 kašike susama
- 1/2 kašičice soli
Recept za domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenka:
Kako biste napravili hleb, prvo pomešajte brašno, ovsene pahuljice, semenke bundeve, lana i susama, so i šećer, kao i kvasac. Dodajte svemu vodu i promešajte. Mesite rukom u testo u činiji. Zatim ga prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji 1 sat.
Nakon toga ga prebacite na papir za pečenje i ponovo izmesite u oblik vekne i ostavite da se diže još jedan sat. Zatim ga samo prebacite sa papirom za pečenje u duboku tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne, prebacite na dasku i isecite. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni hleb sa karamelizovanim lukom.
Pročitajte kako se pravi hrskavi jogurt hleb
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem