Sastojci:
- 370 ml vode
- 7 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 350 g brašna
- 120 g ovsenih pahuljica
- 2 kašike semenki bundeve
- 2 kašike semenki lana
- 2 kašike susama
- 1/2 kašičice soli
Recept za domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenka:
Kako biste napravili hleb, prvo pomešajte brašno, ovsene pahuljice, semenke bundeve, lana i susama, so i šećer, kao i kvasac. Dodajte svemu vodu i promešajte. Mesite rukom u testo u činiji. Zatim ga prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji 1 sat.
Nakon toga ga prebacite na papir za pečenje i ponovo izmesite u oblik vekne i ostavite da se diže još jedan sat. Zatim ga samo prebacite sa papirom za pečenje u duboku tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne, prebacite na dasku i isecite. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni hleb sa karamelizovanim lukom.
Pročitajte kako se pravi hrskavi jogurt hleb
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Letnji tart sa svežim voćem
Domaći sladoled od višanja od samo tri sastojka
Paprike punjene pirinčem i crnim pasuljem
Savršeno mekane domaće pogačice
Domaći hrskavi štapići sa susamom