Sastojci:
Za hleb:
- 1 kašika šećera
- 20 g kvasca
- 140 g kukuruznog brašna
- 140 g integralnog pšeničnog brašna
- 280 g brašna
- 1 kašičica soli
- 350 ml vode
- 1 kašika ulja
Za fil:
- 4 čena belog luka
- 10 kiselih krastavaca
- 4 glavice luka
- 900 g piletine
- 5 kašika ulja
- 1 kašika univerzalnog začina
- 100 g slanine
- 1 žumance
- 100 g sira
Recept za hleb punjen sirom i piletinom:
Kako biste napravili ovaj hleb, rastvorite šećer, kvasac i 1 kašičicu brašna u 50 ml tople vode. Sačekajte da se udvostruči. U dublju činiju prosejte tri vrste brašna i dodati so. Sipajte mešavinu kvasca i preostalu vodu. Zamesite testo. Premažite ga uljem i prekrijte najlonskom folijom. Ostavite da odstoji dok se ne udvostruči (oko 1 sat).
Tepsiju premažite uljem i pospite brašnom. Uzmite 1/3 testa, i oklagijom ga raširite dovoljno da pokrije dno pleha. Preostalo testo podelite na 3 jednaka dela i ispletite, pa lepo poređajte u krug duž ivica tepsije. Premažite vodom i ostavite da se diže oko 1 sat.
Za fil oseckajte povrće i isecite meso. beli luk propržite na ulju 1-2 minuta, pa ga izvadite iz tiganja. Propržite kisele krastavce do zlatno-braon boje, pa ih izvadite iz tiganja. Takođe pržite luk dok ne omekša, a zatim ga izvadite iz tiganja. Zatim ubacite piletinu i pržite je dok ne porumeni.
U piletinu dodajte pržene kisele krastavce, crni luk, beli luk, slaninu i mešavinu suvih začina. Nastavite sa prženjem još 10 minuta. Na sredinu hleba sipajte nadev i premažite testo žumancetom. Pecite 40 minuta na 200 C pokriveno poklopcem. Skinite poklopac, dodajte sir i pecite još 15 minuta dok sir ne dobije zlatno-smeđu boju. Možda ćete želeti da napravite i hleb rolnice sa feta sirom.
Pročitajte kako se pravi irski hleb sa suvim grožđem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
