Sastojci:

Za hleb:

  • 1 kašika šećera
  • 20 g kvasca
  • 140 g kukuruznog brašna
  • 140 g integralnog pšeničnog brašna
  • 280 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 350 ml vode
  • 1 kašika ulja

Za fil:

  • 4 čena belog luka
  • 10 kiselih krastavaca
  • 4 glavice luka
  • 900 g piletine
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika univerzalnog začina
  • 100 g slanine
  • 1 žumance
  • 100 g sira
Trikovi da testo bolje naraste!

U savremenoj kuhinji dodaci poput jogurta, sirćeta ili piva mogu da doprinesu ukusu i strukturi testa.

Recept za hleb punjen sirom i piletinom:

Kako biste napravili ovaj hleb, rastvorite šećer, kvasac i 1 kašičicu brašna u 50 ml tople vode. Sačekajte da se udvostruči. U dublju činiju prosejte tri vrste brašna i dodati so. Sipajte mešavinu kvasca i preostalu vodu. Zamesite testo. Premažite ga uljem i prekrijte najlonskom folijom. Ostavite da odstoji dok se ne udvostruči (oko 1 sat).

Tepsiju premažite uljem i pospite brašnom. Uzmite 1/3 testa, i oklagijom ga raširite dovoljno da pokrije dno pleha. Preostalo testo podelite na 3 jednaka dela i ispletite, pa lepo poređajte u krug duž ivica tepsije. Premažite vodom i ostavite da se diže oko 1 sat.

Za fil oseckajte povrće i isecite meso. beli luk propržite na ulju 1-2 minuta, pa ga izvadite iz tiganja. Propržite kisele krastavce do zlatno-braon boje, pa ih izvadite iz tiganja. Takođe pržite luk dok ne omekša, a zatim ga izvadite iz tiganja. Zatim ubacite piletinu i pržite je dok ne porumeni.

U piletinu dodajte pržene kisele krastavce, crni luk, beli luk, slaninu i mešavinu suvih začina. Nastavite sa prženjem još 10 minuta. Na sredinu hleba sipajte nadev i premažite testo žumancetom. Pecite 40 minuta na 200 C pokriveno poklopcem. Skinite poklopac, dodajte sir i pecite još 15 minuta dok sir ne dobije zlatno-smeđu boju. Možda ćete želeti da napravite i hleb rolnice sa feta sirom.

Pročitajte kako se pravi irski hleb sa suvim grožđem

BONUS VIDEO

00:54
Hleb punjen sirom Izvor: YouTube/table diary

StvarUkusa