Sastojci:
- 360 g višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 120 g putera, omekšanog
- 240 g šećera
- 3 velika jajeta, sobne temperature
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 120 g kisele pavlake
Recept za slatki hleb sa kiselom pavlakom:
Kako biste napravili ovaj hleb, zagrejte rernu na 176 stepeni C. Obložite dno tepsije komadom papira za pečenje, a zatim premažite dno i stranice uljem. U maloj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so.
U velikoj posudi za mešanje umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Nastavite da mutite i dodajte jaja, jedno po jedno. Umešajte vanilin ekstrakt i pavlaku. Polako mešajte mešavinu brašna, samo dok se ne sjedini.
Sipajte testo u pripremljen pleh i pecite 45-60 minuta. Servirajte uz omiljeni namaz. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i irski hleb sa suvim grožđem.
Pročitajte kako se pravi brzinski banana hleb sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Posni rižoto sa tikvicama i paradajzom
Zapečeni hrskavi krompirići sa parmezanom
Sočna krompir salata za prilog uz meso