Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 80 g rastopljenog putera
  • 100 g šećera
  • 1 jaje, umućeno
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • soli, po ukusu
  • 190 g brašna
  • 90 g čokoladnih komadića
Budite dovitljivi!

Obavezno iskoristite prezrele banane za ovaj helb. Možete umesto čokolade da ubacite bobičasto voće, dodajte rendanu koricu limuna i po želji ubacite 1/2 kašičice praška da hleb još više naraste. Za dodatni šmek ubacite i malo cimeta! Igrajte se, prelijte hleb glazurom od čokolade, biće još ukusniji.

Recept za banana hleb sa čokoladom:

Za ovaj hleb zagrejte rernu na 180˚C. U činiju dodajte banane i izgnječite dok ne postane glatko. Dodajte otopljeni puter i mešajte da se dobro sjedini. Dodajte šećer, jaje, vanilin ekstrakt, sodu bikarbonu, so i brašno i mešajte dok testo ne postane glatko. Ubacite zatim komadiće čokolade i sipajte testo u podmazan pleh.

Na vrh stavite dodatne komadiće čokolade. Pecite 50 minuta do sat vremena, ili dok čačkalica ne izađe čista. Potpuno ohladite pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći hleb sa čokoladom i višnjama.

Pročitajte i kako se pravi najlepša pogača sa cimetom u obliku pahulje

BONUS VIDEO

Brioš punjen karamelom i orasima Izvor: Brioš punjen karamelom i orasima

StvarUkusa