Sastojci:
- 250 g ovsenih pahuljica
- 125 ml vode
- začini po ukusu ( so, beli luk, origano)
- 1 kašika praška za pecivo
- 250 g sitnog sira
- 50-100 g kačkavalja
Kako se spremaju:
Ove ovsene pogačice su savršen izbor za brz i zdrav obrok. Lagane su, hrskave spolja, a mekane iznutra, sa bogatim ukusom sira i aromatičnih začina.
U činiji pomešajte ovsene pahuljice, so, beli luk i origano. Dodajte prašak za pecivo i promešajte. U smesu dodajte sitan sir i vodu, pa sjedinite dok ne dobijete lepljivo testo. Dodajte narendani tvrdi sir i lagano promešajte.
Zagrejte rernu na 180°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Vlažnim rukama oblikujte male pogačice i složite ih na pleh. Pecite 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave spolja.
Bonus video:
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda