Sastojci:
- 1 svež krastavac
- malo soli
- 2–3 stabljike mladog luka
- malo sveže mirođije (po ukusu)
- 1 zreo avokado
- sok od pola limuna
- 3 kašike jogurta
- 2 kriške hleba (za serviranje)
Priprema:
Ovaj namaz nije klasičan krem, već osvežavajuća mešavina sitno seckanog povrća sa avokadom i jogurtom, savršen za doručak ili laganu večeru. Spreman je za 10 minuta, a jede se polako – jer prija svakim zalogajem.
Ogulite krastavac, prepolovite ga po dužini i kašičicom izvadite semenke. Isecite ga na što sitnije kockice, posolite i ostavite 5 minuta da pusti vodu, pa je ocedite. Sitno iseckajte mladi luk i mirođiju. Avokado izgnječite viljuškom, dodajte limunov sok i jogurt, pa sve sjedinite.
Umešajte sitno seckani krastavac, luk i mirođiju u smesu s avokadom i lagano promešajte. Poslužite na kriškama hleba, po želji dodatno pospite s malo bibera ili još sveže mirođije.
Bonus video