Sastojci:

  • 1 kuvana cvekla
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 3 kašike biljnog ulja
  • 1/4 kašičice soli
  • biber po ukusu
  • Hleb po izboru (svež ili prepečen)

Priprema:

Namaz od luka i cvekle pravo je malo bogatstvo ukusa koje se lako sprema, a dugo pamti. Mažite ga na hleb, koristite kao dodatak uz pite ili služite uz pečeno povrće — uvek će zablistati.

Savet:

Ovaj namaz je odličan i kao nadev za pitu sa začinskim biljem, ili kao prilog uz pečeno povrće.

Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast i blago karamelizovan. Dodajte presovan beli luk, paradajz pire, so i biber pa pržite još 1–2 minuta.

Kuvanu cveklu izrendajte pa pomešajte zajedno sa proprženim lukom i začinima dok ne dobijete glatku smesu. Namažite na hleb i po želji pospite još malo svežeg bibera ili seckanog peršuna.

Bonus video

00:28
Recept za najjednostavniju i najlepšu salatu od cvekle Izvor: TikTok/tittle