Sastojci:
- 1 kuvana cvekla
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 3 kašike biljnog ulja
- 1/4 kašičice soli
- biber po ukusu
- Hleb po izboru (svež ili prepečen)
Priprema:
Namaz od luka i cvekle pravo je malo bogatstvo ukusa koje se lako sprema, a dugo pamti. Mažite ga na hleb, koristite kao dodatak uz pite ili služite uz pečeno povrće — uvek će zablistati.
Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast i blago karamelizovan. Dodajte presovan beli luk, paradajz pire, so i biber pa pržite još 1–2 minuta.
Kuvanu cveklu izrendajte pa pomešajte zajedno sa proprženim lukom i začinima dok ne dobijete glatku smesu. Namažite na hleb i po želji pospite još malo svežeg bibera ili seckanog peršuna.
Bonus video
