Sastojci:

  • 2 srednje cvekle (kuvane ili pečene)
  • 3 jajeta 
  • 1 čen belog luka
  • 50 g suvih šljiva
  • 30 g oraha
  • 2 - 3 kašike majoneza

Priprema:

Ako tražite salatu koja se sprema za 10 minuta, a izgleda kao da ste se ozbiljno potrudili – ovo je prava stvar. Slatkasto-kiselkasta cvekla, kremasti majonez, aromatični beli luk i šljive koje sve zaokružuju – ukusi se slažu i salata super izgleda na trpezi.

Savet:

Ako želite laganiju varijantu, deo majoneza zamenite kiselom pavlakom ili grčkim jogurtom.

Cveklu oljuštite i izrendajte na krupno rende. Jaja skuvajte tvrdo, oljuštite i narendajte. Suve šljive sitno iseckajte, a orahe grubo izmrvite ili iseckajte nožem. Beli luk iscedite kroz presu. Sve sastojke pomešajte u činiji i dodajte majonez po ukusu. Lagano promešajte i ostavite da se malo ohladi pre služenja.

Ova salata je idealna i kao prilog i kao lagani obrok – a uz Đurđevdanski ručak dolazi kao osveženje u pravo vreme!

Bonus video

Recept za najjednostavniju i najlepšu salatu od cvekle Izvor: Recept za najjednostavniju i najlepšu salatu od cvekle