Sastojci:
- 2 srednje cvekle (kuvane ili pečene)
- 3 jajeta
- 1 čen belog luka
- 50 g suvih šljiva
- 30 g oraha
- 2 - 3 kašike majoneza
Priprema:
Ako tražite salatu koja se sprema za 10 minuta, a izgleda kao da ste se ozbiljno potrudili – ovo je prava stvar. Slatkasto-kiselkasta cvekla, kremasti majonez, aromatični beli luk i šljive koje sve zaokružuju – ukusi se slažu i salata super izgleda na trpezi.
Cveklu oljuštite i izrendajte na krupno rende. Jaja skuvajte tvrdo, oljuštite i narendajte. Suve šljive sitno iseckajte, a orahe grubo izmrvite ili iseckajte nožem. Beli luk iscedite kroz presu. Sve sastojke pomešajte u činiji i dodajte majonez po ukusu. Lagano promešajte i ostavite da se malo ohladi pre služenja.
Ova salata je idealna i kao prilog i kao lagani obrok – a uz Đurđevdanski ručak dolazi kao osveženje u pravo vreme!
Bonus video
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem