Sastojci:

  • 15 g brašna
  • 25 g kukuruznog skroba
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 70 g putera
  • 1 kašičica paprike
  • 3 kašičice paradajz pirea
  • 150 g krem sira
  • 10 stabljika vlašca
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat bibera
Zašto je korisno da jedete paradajz?

Paradajz sadrži antioksidans likopen, povoljno deluje na probavu i bogat je vitaminom C. Pored vitamina C sadrži i vitamine B1, B3 i B6.

Recept za slani rolat sa paradajzom:

Kako biste napravili rolat, prvo zagrejte rernu na 200°C. Odvojite belanca i žumanca. Umutite belanca u čvrst sneg. Umutite žumanca sa 2 kašike vruće vode dok ne postanu penasta.

Postepeno umešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i papriku. Otopite puter i dodajte ga u smesu zajedno sa paradajz pireom i nastavite da mešate. Začinite solju i biberom. Veoma lagano umešajte belanca.

Pripremite kalup za rolat i prebacite smesu pa je poravnajte lopaticom. Pecite 12 minuta. Ostavite da se ohladi, pa stavite čistu, vlažnu krpu preko. Okrenite i izvadite biskvit.

Umotajte biskvit i kuhinjsku krpu i zajedno stavite u frižider na 1 sat u ovom položaju. Umutite krem sir i maslinovo ulje u činiji, pa začinite solju i biberom.

Operite i iseckajte vlašac, dodajte ga siru i promešajte da se sjedini. Odmotajte biskvit, premažite ga smesom od sira i ponovo ga čvrsto umotajte. Umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na najmanje 1 sat pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posni rolat sa spanaćem.

Pročitajte kako se pravi šareni rolat sa sirom i šunkom

BONUS VIDEO

MAJKA I SNAJKA SU ZA REKORDNO VREME NAPRAVILE ROLAT SA MESOM: Pogledajte kako se porodica Davidović snašla u kuhinji!  Izvor: MAJKA I SNAJKA SU ZA REKORDNO VREME NAPRAVILE ROLAT SA MESOM: Pogledajte kako se porodica Davidović snašla u kuhinji!

StvarUkusa