Sastojci:
- 15 g brašna
- 25 g kukuruznog skroba
- 3 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika maslinovog ulja
- 70 g putera
- 1 kašičica paprike
- 3 kašičice paradajz pirea
- 150 g krem sira
- 10 stabljika vlašca
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat bibera
Recept za slani rolat sa paradajzom:
Kako biste napravili rolat, prvo zagrejte rernu na 200°C. Odvojite belanca i žumanca. Umutite belanca u čvrst sneg. Umutite žumanca sa 2 kašike vruće vode dok ne postanu penasta.
Postepeno umešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo i papriku. Otopite puter i dodajte ga u smesu zajedno sa paradajz pireom i nastavite da mešate. Začinite solju i biberom. Veoma lagano umešajte belanca.
Pripremite kalup za rolat i prebacite smesu pa je poravnajte lopaticom. Pecite 12 minuta. Ostavite da se ohladi, pa stavite čistu, vlažnu krpu preko. Okrenite i izvadite biskvit.
Umotajte biskvit i kuhinjsku krpu i zajedno stavite u frižider na 1 sat u ovom položaju. Umutite krem sir i maslinovo ulje u činiji, pa začinite solju i biberom.
Operite i iseckajte vlašac, dodajte ga siru i promešajte da se sjedini. Odmotajte biskvit, premažite ga smesom od sira i ponovo ga čvrsto umotajte. Umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na najmanje 1 sat pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posni rolat sa spanaćem.
Pročitajte kako se pravi šareni rolat sa sirom i šunkom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem