Sastojci:

  • 1 celo jaje
  • 4 srednja čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 2 kašičice soka od 1 limuna
  • 120 ml ulja
  • 120 ml maslinovog ulja
  • so i sveže mleveni crni biber
Savet plus:

Ako nemate štapni blender sa posudom, ajoli možete napraviti u procesoru za hranu. Pomešajte jaje, beli luk i limunov sok u procesoru hrane. Dok mašina radi, polako dodajte ulje ili lagano maslinovo ulje. Prebacite polugotovi ajoli u posudu i nastavite sa drugim korakom.

Recept za brzinski ajoli sos:

Kako biste napravili ovaj sos, prvo stavite jaje, beli luk i limunov sok u posudu. Prelijte uljem i ostavite da se slegne 15 sekundi. Dobro izblendirajte štapnim blenderom.

Prebacite sos u drugu posudu. Neprestano mešajući, polako dodajte maslinovo ulje. Začinite po ukusu solju i biberom. Čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru do dve nedelje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i original burger sos.

Pročitajte kako da napravite i domaći crveni sos za pastu kao iz restorana

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u "Komšiluku"! Izvor: Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u "Komšiluku"!

StvarUkusa