Sastojci:
- 1 celo jaje
- 4 srednja čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 2 kašičice soka od 1 limuna
- 120 ml ulja
- 120 ml maslinovog ulja
- so i sveže mleveni crni biber
Recept za brzinski ajoli sos:
Kako biste napravili ovaj sos, prvo stavite jaje, beli luk i limunov sok u posudu. Prelijte uljem i ostavite da se slegne 15 sekundi. Dobro izblendirajte štapnim blenderom.
Prebacite sos u drugu posudu. Neprestano mešajući, polako dodajte maslinovo ulje. Začinite po ukusu solju i biberom. Čuvajte u zatvorenoj posudi u frižideru do dve nedelje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i original burger sos.
Pročitajte kako da napravite i domaći crveni sos za pastu kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem