Namaz od povrća bolji od pinđura

Napravite zdrav namaz od povrća za manje od pola sata – bolji čak i od pinđura. Savršen uz hleb ili kao prilog.
Namaz od povrća bolji od pinđura Foto: Printscreen/Youtube/One day recipe

Brzo, jednostavno i drugačije – tako bi se ukratko opisao ovaj namaz. Tikvica, šargarepa i paradajz spajaju se u kremasti zalogaj koji se topi u ustima. Toliko je dobar da će pinđur pasti u zaborav.

Osnovne informacije:

Kuhinja: domaća

Tip jela: namaz, prilog

Vreme pripreme: 25 minuta

Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 1 velika šargarepa
  • 1 veliki crni luk
  • 4 kašičice paradajz pirea (posoljenog, ili posolite sami)
Savet:

Čuvajte namaz u frižideru, u dobro zatvorenoj tegli, i potrošite u roku od 5 dana.

Priprema:

Pripremite povrće

Operite i oljuštite tikvicu i šargarepu pa ih izrendajte na krupno rende. Sitno iseckajte crni luk.

Dinstajte

U tiganj sipajte malo ulja i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu i tikvicu pa dinstajte 10 minuta uz povremeno mešanje.

Dodajte paradajz pire

Umešajte paradajz pire i kuvajte još 5 minuta dok se sve ne poveže u maznu smesu.

Završni koraci

Po potrebi usitnite štapnim mikserom ako želite kremastu teksturu. Poslužite uz hleb, lepinju ili meso.

 Bonus video

This browser does not support the video element.

Kako se pravi baba ganuš Izvor: instagram/healthygirlkitchen