Domaći sokovi su zdraviji i ukusniji od kupovnih, a i za manje pare se dobije veća količina. Ljubitelji voća već smišljaju koje sve kombinacije mogu da naprave, a mi vam predlažemo da isprobate prvo recept za sirup od jagode.Kada sirup rastvorite sa vodom napravićete predivan sok sa punim ukusom crvenih voćkica. Nije komplikovano, a uspeva svima i uvek.
- Sastojci:
- 3 kg jagoda
- 3 l vode
- 2 kg šećera
- 2 kesice limuntusa
Priprema:
Jagode operite i očistite. Poređajte ih u šerpu i prelijte vodom. Ostavite da proključa, pa nakon toga kuvajte još nekih 10-15 minuta. Sklonite sa šporeta i procedite, a onda i dobijenu tečnost nekoliko puta procedite, a jagode ostavite sa strane. Izmerite koliko ste dobili tečnosti (od ove količine treba da dobijete 2 l), pa dodajte istu količinu šećera, kao i limuntus. Opet kuvajte dok ne proključa, uz povremeno mešanje. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Sipajte u sterilisane flaše i čuvajte u zamrzivaču.
Napomena: Ako nemate zamrzivač onda ostavite da tečnost proključa još 2-3 puta, pa napunite sterilisane flaše. Uvijte u krpu i ostavite da se ohlade.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem