KAKO SE PRAVILNO KUVA VINO - NAPITAK OD KOG MIRIŠE CELA KUĆA : Dodajte ove začine za čarobnu aromu!

Postoji mnogo varijacija na temu kuvanog vina, a mi vam dajemo osnovni recept

Shutterstock

Hladni jesenji dani idealan su period da zagrejete svoje telo toplim napitkomKuvano vino, vole čak i oni koje baš i ne usrećuje kišovito i hladno vreme. Pijte ga u društvu, sa porodicom ili prijateljima i siguno ćete uživati.

Sastojci:

  • 1 litar crnog vina
  • 1 paketić kore cimeta ili kesica mlevenog
  • nekoliko karanfilića
  • 150-200 ml vode
  • 5-7 kašičica šećera (ili više ako volite slađe)
  • kora pomorandže (po želji)

Priprema:

U vodi rastopite šećer, dodajte cimet, karanfiliće, koru pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrejte do ključanja. Služite u toplim šoljama.