Sangrija je idealno piće za vrele letnje dane kada želite da se opustite sa prijateljima ili da priredite zabavu, a veoma lako se pravi. Vino obogaćeno raznim voćem savršeno je osveženje, a ovo piće vodi poreklo iz Španije odakle je i dobilo ime od španske reči sangre što u prevodu znači krv.
Na našim prostorima se najčešće kombinuje sa malinama, kupinama i pomorandžom, a vi se možete igrati ukusima i koristiti dodatke po svojoj želji.
Sastojci:
- 1,5 l crnog vina
- 300 g šećera
- 300 ml soka od pomorandže
- 1 limun
- 1 limeta
- voće po izboru
Priprema:
U većoj činiji ili bokalu pomešajte sok od pomorandže, limuna i limete sa šećerom, pa mešajte sve dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Stavite u frižider na minimum sat vremena da se ohladi. U dobijeni sok sipajte crno vino i sve dobro promešajte. Voće po želji operite, isecite na kriške, ukoliko koristite jabuke ili recimo breskve, sve dobro promešajte i vratite u frižider na još dva sata da se lepo ohladi i da se svi ukusi pomešaju. U visoke čaše sipajte piće sa nekoliko kockica leda, ubacite po nekoliko komada voća i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE