LEDENI ČAJ OD BRESKVE: Bez dodatog šećera i konzervansa, a savršeno osvežava u vrelim danima

Napravite domaći ledeni čaj koji je savršeno osveženje.

Shutterstock

Ledeni čaj je pravo osveženje za vrele letnje dane. Još kada mu dodate sočne breskve užitak je potpun. Njegova najveća prednost u odnosu na kupovne proizvode jeste u tome što je potpuno prirodan i zdrav – bez veštačkih boja, aditiva, konzervansa i sličnih dodataka. Deca će ga posebno obožavati, a mogu da ga piju u neograničenim količinama, jer se umesto šećera dodajte med.  

Sastojci:

  • 2 l vode
  • 400 g bresaka
  • 2 limuna
  • sveža nana
  • 2 kesice čaja po izboru (najbolje nana ili crni čaj)
  • 2 kašike meda

Priprema:

U šerpicu staviti dve kesice čaja po izboru, pola litra vode i svežu nanu i kuvajte dok voda ne provri. Dok se čaj kuva isecite breskve na kriške. U vruć čaj stavite breskve i ostavite da sve zajedno odstoji oko pola sata. Nakon toga dodajte i ostatak vode, dodajte limunov sok i zasladite po ukusu. Stavite u frižider da se ohladi. Po želji pre služenja dodajte kockice leda, a u svaku čašu ubacite nekoliko kriški voća.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE