1. Testeninu skuvajte u dosta slane vode da bude al dente, isperite je i ocedite. Rernu zagrejte na 180° C. Šargarepu isecite na sitne kockice, tikvicu narendajte, a šunku isecite na tračice. Jaja razmutite s brašnom pa smesu začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.

2. Izmešajte testeninu, šargarepu, tikvicu, pršutu i smesu od jaja i brašna, sve istresite u namašcenu vatrostalnu posudu i pecite 25-35 minuta.

3. Nakon 15 minuta pečenja pospite jelo sirom pa vratite u rernu. Listiće peršuna krupnije naseckajte, pospite po musaki i poslužite.


Sastojci:

500 g paste
150 g šargarepe
100 g praziluka
100 g čeri paradajza
1 veća tikvica
100 g pršute ili šunke isečene na tanke listiće
4 jaja
50 g brašna
muskatni oraščic
80 g sira ribanca
vezica peršuna
so, biber