Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pasta sa povrćem i šunkom

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Lagana i ukusna pasta puna vitamina.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Testeninu skuvajte u dosta slane vode da bude al dente, isperite je i ocedite. Rernu zagrejte na 180° C. Šargarepu isecite na sitne kockice, tikvicu narendajte, a šunku isecite na tračice. Jaja razmutite s brašnom pa smesu začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.

2. Izmešajte testeninu, šargarepu, tikvicu, pršutu i smesu od jaja i brašna, sve istresite u namašcenu vatrostalnu posudu i pecite 25-35 minuta.

3. Nakon 15 minuta pečenja pospite jelo sirom pa vratite u rernu. Listiće peršuna krupnije naseckajte, pospite po musaki i poslužite.


Sastojci:

500 g paste
150 g šargarepe
100 g praziluka
100 g čeri paradajza
1 veća tikvica
100 g pršute ili šunke isečene na tanke listiće
4 jaja
50 g brašna
muskatni oraščic
80 g sira ribanca
vezica peršuna
so, biber

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti