TESTENINA U FANTASTIČNOM UMAKU OD TIKVICA: Brzinski ručak bez mesa za celu porodicu (VIDEO)

Ovako pripremljene makarone odlično se slaže sa nekom salatom

Šerpica

Ovog leta pripremamo raznovrsna jela sa tikvicama, a sada vam donosimo jedinstven umak od zdravog i ukusnog povrća. Možete ga koristiti u priprpemi testenine, ali i kao dodatak pečenom belom mesu

Sastojci:

  • 200 g crnog luka
  • oko 700 - 800 g tikvica
  • 1 čen belog luka
  • 1 paradajz ili kašika pelata
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • na vrh kašičice karija
  • na vrh kašičice origana
  • so i biber po ukusu
  • 4 kašike ulja
  • 600 g testenine

Još:

  • peršunovo lišće
  • parmezan ili kačkavalj
  • bosiljak

Priprema:

Izdinstajte luk na ulju, dodajte paradajz i krčkajte. Zatim dodajte seckani beli luk, samo kratko prodinastajte i stavite izrendanu tikvicu. Začinite i dinstajte sve dok tečnost ne ispari. Tada sipajte neutralnu pavlaku i još minut krčkajte. Pomešajte sa obarenom testeninom. Pospite po želji kačkavaljem ili parmezanom, bosiljkom, peršunom.

Ovo možete praviti i sa piletinom, čak i zepeći u rerni. Kako vam bude odgovaralo. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: serpica.net