Ponekad je teško naći dobar recept za karfiol jer mnogi ne vole ovo zdravo povrće, ali je on odličan sastojak u brzim jelima kao što je pasta. Slatkasti ukus karfiola lepo se slaže sa jačim aromama kao što je slanina, pa će ova testenina zadovoljiti i najveće gurmane. Na vrh se stavlja sastojak koji Italijani obožavaju!
Sastojci:
- 200 grama karfiola
- 400 grama suve testenine
- 50 grama suve slanine
- 400 mililitara pavlake za kuvanje
- Prezle
- Dva čena belog luka
- Peršun
- Crni biber
- So
Priprema:
Karfiol blanširajte u slanoj vodi, testeninu obarite po uputstvu sa pakovanja, da bude al dente.
U tiganju propržite najpre prezle sa sitno seckanim belim lukom, pa ih izvadite u činiju i u istom tiganju propržite slaninicu. Dodajte karfiol razdvojen na cvetiće, malo propržite pa zalijte pavlakom za kuvanje. Dobro začinite crnim biberom, pospite prezlama i peršunom i poslužite toplo.