Pasta sa pečurkama i belim lukom po receptu profi kuvara

Za ručak pripremite jednostavnu pastu sa sastojcima koji su svima dostupni.

Printscreen/YT/Chef Jack Ovens

Paste su poznato italijansko jelo koje možete da napravite na više načina. Osnovni sastojak je testenina, a nadevi mogu da budu po želji. Najučuvenija je karbonara pasta ili bolonjeze, a mi vam danas donosimo super recept profi kuvara Džeka Ovensa za pastu sa pečurkama i belim lukom koju može svako da napravi i to od sastojaka koje uglavnom imate kod kuće. 

Sastojci: 

  • 300 g makarona 
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 2 kašike neslanog putera
  • 1 crni luk 
  • 300 g pečuraka 
  • 6 čenova belog luka 
  • 1 kašičica seckanog perušna 
  • 1 kašičica senfa 
  • 125 ml belog vina ili bujona
  • parmezan 

Recept za pastu sa pečurkama i belim lukom: 

Skuvajte makarone minut kraće od uputstva na kesici. Procedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. U tiganju istopite puter i sipajte ulje, pa propžite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte seckane pečurke i začinite po ukusu. Kada one puste vodu dodajte mleveni beli luk i pržite još minut. Promešajte, pa dodajte senf, peršun i sipajte belo vino. Kuvajte dok belo vino malo ne ispari. Sipajte malo parmezana i promešajte. Dodajte makarone i ponovo promešajte, pa posle minut sipajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. Krčkajte dok ne ispari, pa ponovo pospite parmezanom. Ukrasite seckanim peršunom i služite. 

Pročitajte i ovo: Brzinska pasta od samo 3 sastojka

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Barbi pasta   TikTok/paularcamargo

StvarUkusa/S.B.