Paste su poznato italijansko jelo koje možete da napravite na više načina. Osnovni sastojak je testenina, a nadevi mogu da budu po želji. Najučuvenija je karbonara pasta ili bolonjeze, a mi vam danas donosimo super recept profi kuvara Džeka Ovensa za pastu sa pečurkama i belim lukom koju može svako da napravi i to od sastojaka koje uglavnom imate kod kuće.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike neslanog putera
- 1 crni luk
- 300 g pečuraka
- 6 čenova belog luka
- 1 kašičica seckanog perušna
- 1 kašičica senfa
- 125 ml belog vina ili bujona
- parmezan
Recept za pastu sa pečurkama i belim lukom:
Skuvajte makarone minut kraće od uputstva na kesici. Procedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. U tiganju istopite puter i sipajte ulje, pa propžite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte seckane pečurke i začinite po ukusu. Kada one puste vodu dodajte mleveni beli luk i pržite još minut. Promešajte, pa dodajte senf, peršun i sipajte belo vino. Kuvajte dok belo vino malo ne ispari. Sipajte malo parmezana i promešajte. Dodajte makarone i ponovo promešajte, pa posle minut sipajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. Krčkajte dok ne ispari, pa ponovo pospite parmezanom. Ukrasite seckanim peršunom i služite.
Pročitajte i ovo: Brzinska pasta od samo 3 sastojka
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.