Sastojci:
- 450 g testenine
- 1 kg zelene salate
- 250 g iseckanog pilećeg belog mesa
- parmezan, za serviranje
Za preliv:
- 4 kašičice senfa
- 4 kašike svežeg limunovog soka
- 4 kašičice Vorčester sosa
- 350 ml majoneza
- 4 kašičice mlevenog belog luka
- 2 kašičice kisele pavlake
- 230 g sitno rendanog parmezana
Recept za pastu sa Cezar salatom:
Za pastu sa cezar salatom prvo napravite preliv tako što ćete u činiji da pomešate senf, limunov sok, Vorčester sos, majonez, mleveni beli luk i pavlaku, dok se dobro ne sjedine. Umešajte rendani parmezan i ¼ kašičice bibera, a zatim ostavite preliv po strani dok pravite salatu.
U ključaloj vodi prokuvajte testeninu do al dente, oko 10 minuta. Ocedite testeninu i prebacite je u veliku činiju za serviranje. Isecite zelenu salatu i pomešajte sa testeninom.
Dodajte pripremljeni preliv i mešajte da se sjedini. Pospite parmezanom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i cezar salatu sa govedinom.
Pročitajte i kako se pravi cezar salata po receptu Džejmija Olivera
BONUS VIDEO
StvarUkusa