1. Luk isecite na kockice, šargarepu na kolutiće. Luk propržite na 2 kašike ulja. Dodajte šargarepu, propržite, pospite šećerom i karamelizujte. Nalijte vodom, dodajte malo soli i otklopljeno kuvajte dok tečnost ne ispari za jednu četvrtinu. Začinite začinom od suvog povrća, biberom i sokom od limuna.

2. Izmiksujte čorbu u blenderu ili štapnim mikserom i propasirajte kroz gušce sito. Isecite hleb na kockice i propržite ga na puteru.

3. Pre služenja umešajte u čorbu hladan puter isečen na kockice kako bi se sve povezalo. Sipajte čorbu u male činijice i ukrasite krutonima.


Sastojci:

1 glavica luka
500 g šargarepe
3 kašike ulja
1 kašicica žutog šećera
malo soka od limuna
2 kašike putera
so, biber
2 kriške hleba

SUPERSAVET: Da biste dobili manje masne krutone, ispecite hleb u tosteru, pa ha isecite na kockice.