1. Testeninu skuvajte u dosta slane vode da bude al dente, a svinjetinu isecite na tračice debljine 1/2 cm. I jedno i drugo pržite na 2 kašike ulja oko 6 minuta, posolite i pobiberite.

2. Zagrejte ostatak ulja, pržite luk i beli luk isečene na kockice. Dodajte 125 ml vode, pavlaku i začin od suvog povrća, i kuvajte oko 6 minuta dok tečnost malo ne ispari. Umešajte 20 g parmezana, bosiljak, vino i sok limuna, po ukusu posolite i pobiberite.

3. Izmešajte sve zajedno i pospite peršunom.


Sastojci:

400 g srednje širokih rezanaca
400 g svinjskog filea
200 g pečurki
3 kašike ulja
1 glavica luka
1 manji čen belog luka
200 g pavlake za kuvanje
2 kašičice začina od suvog povrća
40 g parmezana rendanog na listiće
2 kašike seckanog bosiljka
2 kašike desertnog vina
sok od jednog limuna
so, biber
peršun