Savršen prilog uz jela od mesa, kao i uz meze.
Sastojci
- 400 g pečene paprike
- 500 g sitnog sira od obranog mleka
- 250 g slanine
- 4 kuvana jaja
- 50 g majoneza
- 150 g feta sira
- 4 čena belog luka
Vreme pripreme znatno ćete skratiti ukoliko sve sastojke koje koristite prvo iseckate, izdrobite i narendate, a potom sjedinite. Salatu obavezno ostavite da se dobro ohladi i tek tada je poslužite.
Priprema
Pečenu papriku sitno iseckati, kao i slaninicu.
Feta sir izgnječiti viljuškom, beli luk sitno iseckati, a barena jaja izrendati.
Sitan sir pomešati sa majonezom i promešati. Sjediniti sve pripremljene sastojke, dobro promešati i dekorisati po želji.
Ohladiti i poslužiti.
Izvor: kuhinjica.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus