Savršena čorba koja ide uz svaki ručak.

Potrebni sastojci

1 jaje

1 kocka za supu (goveđa)

2 kašike kukuruznog brašna

2 kašike kisele pavlake

1/2 šolje pirinča

60 g šargarepe

150 g pilećeg filea

2 kašike ulja

začini

Potrebni začini

Kuhinjska so

Biber u prahu

Mešavina začina

Peršun

Mirođija

Priprema jela

Iseckate meso, tanko,tanko na kockice, da bi se što bolje raskuvalo ; ja uvek kažem mesaru da mi on prvo iseče na tanke listiće, jer to onda dodatno olakšava posao. Izrendate šargarepu na krupno rende.

Propržiti brašno na zagrejanom ulju 20 sekundi, a zatim polako dodavati 1,5 l vode, najpre čašu uz konstantno mešanje da bi se razbile grudvice, a potom i ostatak. Dodati u to i šargarepu i pileće belo meso.

Kada provri, ostaviti još dodatnih 5 minuta da vri,a onda dodati u to i pirinač i goveđu kocku za supu. Ostaviti tako da vri, dok se pirinač ne skuva, jedno 15-ak minuta.

U posudi umutiti jaje sa pavlakom, u koju dodamo i dve kašike vrele čorbe i zajedno sjedinimo i izmutimo.

Sadržaj iz posude sipamo tj.vraćamo u čorbu, koju smo pomerili sa plotne, da bi se što bolje sjedinilo sve i promešamo. Zatim tako sjedinjeno sve, vratimo još samo minut,dva na šporet i gotovo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:brzakuhinja.com