Savršena čorba koja ide uz svaki ručak.
Potrebni sastojci
1 jaje
1 kocka za supu (goveđa)
2 kašike kukuruznog brašna
2 kašike kisele pavlake
1/2 šolje pirinča
60 g šargarepe
150 g pilećeg filea
2 kašike ulja
začini
Potrebni začini
Kuhinjska so
Biber u prahu
Mešavina začina
Peršun
Mirođija
Priprema jela
Iseckate meso, tanko,tanko na kockice, da bi se što bolje raskuvalo ; ja uvek kažem mesaru da mi on prvo iseče na tanke listiće, jer to onda dodatno olakšava posao. Izrendate šargarepu na krupno rende.
Propržiti brašno na zagrejanom ulju 20 sekundi, a zatim polako dodavati 1,5 l vode, najpre čašu uz konstantno mešanje da bi se razbile grudvice, a potom i ostatak. Dodati u to i šargarepu i pileće belo meso.
Kada provri, ostaviti još dodatnih 5 minuta da vri,a onda dodati u to i pirinač i goveđu kocku za supu. Ostaviti tako da vri, dok se pirinač ne skuva, jedno 15-ak minuta.
U posudi umutiti jaje sa pavlakom, u koju dodamo i dve kašike vrele čorbe i zajedno sjedinimo i izmutimo.
Sadržaj iz posude sipamo tj.vraćamo u čorbu, koju smo pomerili sa plotne, da bi se što bolje sjedinilo sve i promešamo. Zatim tako sjedinjeno sve, vratimo još samo minut,dva na šporet i gotovo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem