Odličan izbor za predjelo kad je slavska trpeza u pitanju.

Namirnice:

  • 8 jaja
  • 2 krompira
  • 1 krastavac
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika babura
  • preliv
  • 8 kašika majoneza
  • 2.5 dl jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 0.5 g bibera
  • 1 kašičica senfa
  • malo limunovog soka
  • 1 kašika karija
  • 2 kašike peršunovog lista

Priprema:

Za salatu sa kuvanim jajima i karijem skuvajte svih deset jaja u posoljenoj vodi oko 10 minuta. Ohladite jaja pod mlazom hladne vode, oljuštite ih, pa 8 jaja isecite na kolutove, a dva ostavite za dekoraciju.

Krompir dobro operite, skuvajte ga u ljusci, pa kad se prohladi oljuštite, presecite ga na pola pa svaku polovinu isecite na tanke polukružne kriške.

Krastavce isecite na tanke polukrugove, crni luk oljuštite i isecite po želji na rebra ili na kockice, a papriku očistite i isecite na sitne kockice.

Da napravite preliv pomešajte majonez sa jogurtom, dodajte so, biber, senf, limunov sok, kari i sitno iseckan peršunov list. Sve dobro promešajte da se preliv sjedini.

Spojite sve sastojke za salatu, prelite ih pripremljenim dresingom i pažljivo promešajte. Ukrasnu činiju za salatu obložite listovima zelene salate, salatu sa kuvanim jajima i karijem i ukrasite preostalim kuvanim jajima isečenim na četvrtine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: erecepti.com