Predjelo koje svi vole...
Punjena jaja uvek za stolom izazovu veliko veselje! Napunite ih pikantnim nadevom, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo.
Ako su vam dosadila obična kuvana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz tanjir sa sirom i šunkom, sveže pečenim hlebom i zelenom salatom.
Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.
Sastojci (za 6 jaja):
- 6 jaja
- 75 ml grčkog jogurta
- 1 kašičica senfa
- ½ kašičice dimljene mlevene paprike
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- par kapi tabaska
Priprema:
1. Jaja stavite u hladnu vodu, kad voda prokuva, kuvajte ih još 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca.
2. Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte dimljenu mlevenu papriku, so, biber i tabasko pa sve još jednom izmešajte.
3. Smesom napunite špric sa zvezdastim nastavkom pa napunite polovine belanaca i ukrasite po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Zadovoljna.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno