Sezona je tikvica i puno je recepta koje možete praviti sa ovim ukusnim povrćem. Jedan od njih je i tikvice kao čips.
Sastojci:
1 velika tikvica
1 kašika maslinovog ulja
so
Priprema:
Zagrejte rernu na 110°, zatim izrendajte tikvice na spravi za rezanje (mandolina) na srednjoj debljini. Tikvice treba da budu tanje, pa vi procenite da li vam odgovara srednji sekač. Kada iseckate tikvice stavite ih u ubrus i pritisnite da biste iscedili svu tečnost. Na pleh stavite silikonsku podlogu ili pek papir, pa poređajte tikvice jednu pored druge, pazeći da se ne preklapaju. Četkicom pređite preko svake tikvice maslinovim uljem. Zatim pospite malo soli po njima, nemojte da preterujete. Pecite 2 sata dok ne dobiju boju i postanu hrskave. Neka se ohlade pre nego što ih izvadite iz pleha i servirate.
Savet: Čuvaju se u hermetički zatvorenoj posudi ne duže od 3 dana.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus