Sezona je tikvica i puno je recepta koje možete praviti sa ovim ukusnim povrćem. Jedan od njih je i tikvice kao čips.

Sastojci:

1 velika tikvica

1 kašika maslinovog ulja

so

Priprema:

Zagrejte rernu na 110°, zatim izrendajte tikvice na spravi za rezanje (mandolina) na srednjoj debljini. Tikvice treba da budu tanje, pa vi procenite da li vam odgovara srednji sekač. Kada iseckate tikvice stavite ih u ubrus i pritisnite da biste iscedili svu tečnost. Na pleh stavite silikonsku podlogu ili pek papir, pa poređajte tikvice jednu pored druge, pazeći da se ne preklapaju. Četkicom pređite preko svake tikvice maslinovim uljem. Zatim pospite malo soli po njima, nemojte da preterujete. Pecite 2 sata dok ne dobiju boju i postanu hrskave. Neka se ohlade pre nego što ih izvadite iz pleha i servirate.

Savet: Čuvaju se u hermetički zatvorenoj posudi ne duže od 3 dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: tablefortwoblog.com