Ako volite ljutkastu hranu onda obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
50 ml maslinovog ulja
200g luka
2 čena belog luka
1 konzerva pelata
so
ljuta mlevena paprika
pola kašičice šećera
malo bibera
6 maslina punjenih paprikom
400g špageta
4 kašike rendanog parmezana
Priprema:
Na zagrejano ulje stavite luk izrezan na kriške i sitno seckani beli luk i pržite do zlatne boje. Dodajte iseckani pelat, ljutu mlevenu papriku, šećer i biber. Kuvajte na laganoj vatri oko pola sata i povremeno promešajte. Zatim dodajte masline isečene na kolutiće i još malo kuvajte.
Špagete skuvajte u blago posoljenoj, kipućoj vodi. Testeninu ocedite i prelijte je pripremljenim umakom. Na kraju pospite parmezanom ako želite.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus