Ako volite ljutkastu hranu onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

50 ml maslinovog ulja

200g luka

2 čena belog luka

1 konzerva pelata

so

ljuta mlevena paprika

pola kašičice šećera

malo bibera

6 maslina punjenih paprikom

400g špageta

4 kašike rendanog parmezana

Priprema:

Na zagrejano ulje stavite luk izrezan na kriške i sitno seckani beli luk i pržite do zlatne boje. Dodajte iseckani pelat, ljutu mlevenu papriku, šećer i biber. Kuvajte na laganoj vatri oko pola sata i povremeno promešajte. Zatim dodajte masline isečene na kolutiće i još malo kuvajte.

Špagete skuvajte u blago posoljenoj, kipućoj vodi. Testeninu ocedite i prelijte je pripremljenim umakom. Na kraju pospite parmezanom ako želite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs