Čuveni španski specijalitet, hladna supa od paradajza, osveževa kada su vrućine.
Sastojci:
3-4 zrela paradajza srednje veličine
1 zelena paprika
1 mali krastavac
1/4 glavice crnog luka (ili više, po želji)
2 čena belog luka
1 kriška starog hleba
2 kašike sirćeta
100 ml maslinovog ulja
so, biber po ukusu
1/2 kašičite sitno seckane ljute paprike
hladna voda po potrebi
Za serviranje: sitno seckan paradajz, krastavac, prepečen hleb (po vašem ukusu)
Priprema:
Paradajz, luk, beli luk i krastavac oljuštite, a papriku operite. U blender stavite krišku starog hleba izlomljenu na komade, nalijte malo vode da se hleb blago natopi, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa dodajte crni i beli luk. Izblendajte da dobijete pastu. Zatim, dodajte krastavac kojem ste uklonili semenke, papriku i paradajz isečene na komade i blendajte dok se sve ne sjedini. Po potrebi dodajte vodu da dobijete gustinu supe koja vam prija i odgovara. Začinite solju, biberom i ljutom paprikom po ukusu. Supu ohladite u frižideru pre služenja. Možete joj dodati i neku kocku leda, kako biste ubrzali hlađenje. Servirajte supu uz dodatak sitno seckanog povrća ili komadiće prepečenog hleba.
Izvor: milinkuvar.com
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno