Čuveni španski specijalitet, hladna supa od paradajza, osveževa kada su vrućine.

Sastojci:

3-4 zrela paradajza srednje veličine

1 zelena paprika

1 mali krastavac

1/4 glavice crnog luka (ili više, po želji)

2 čena belog luka

1 kriška starog hleba

2 kašike sirćeta

100 ml maslinovog ulja

so, biber po ukusu

1/2 kašičite sitno seckane ljute paprike

hladna voda po potrebi

Za serviranje: sitno seckan paradajz, krastavac, prepečen hleb (po vašem ukusu)

Priprema:

Paradajz, luk, beli luk i krastavac oljuštite, a papriku operite. U blender stavite krišku starog hleba izlomljenu na komade, nalijte malo vode da se hleb blago natopi, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa dodajte crni i beli luk. Izblendajte da dobijete pastu. Zatim, dodajte krastavac kojem ste uklonili semenke, papriku i paradajz isečene na komade i blendajte dok se sve ne sjedini. Po potrebi dodajte vodu da dobijete gustinu supe koja vam prija i odgovara. Začinite solju, biberom i ljutom paprikom po ukusu. Supu ohladite u frižideru pre služenja. Možete joj dodati i neku kocku leda, kako biste ubrzali hlađenje. Servirajte supu uz dodatak sitno seckanog povrća ili komadiće prepečenog hleba.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: milinkuvar.com