Ako želite laganiji ručak onda je ova salata sa tunjevinom pravi izbor.

Recept za 2 osobe

Sastojci:

• 1 konzerva tunjevine u komadu

• 7 komada čeri paradajza, iseckanih na polovine ili četvrtine

• oko 15 komada maslina, kolutići

• 1 manja crvena paprika babura, iseckana na kockice

• sok od limuna

• hladno ceđeno maslinovo ulje

• 200 g paste po izboru

• so i biber po ukusu

• listići grčkog bosiljka

Priprema:

Pastu skuvajte u dosta ključale, dobro posoljene vode. Kuvanu pastu stavite u cediljku da se ocedi od vode i prohladi. Nikako nemojte pastu ispirati hladnom vodom!

U činiji pomešajte tunjevinu, masline, papriku i čeri paradajz. Dodajte prohlađenu pastu, posolite i pobiberite po ukusu, prelijte sa dosta maslinovog ulja i sokom od limuna do željene kiselosti. Dobro promešajte pa servirajte odmah ili prvo malo ohladite u frižideru. Pred služenje pospite listićima bosiljka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: prstohvatsoli.com