Ako želite laganiji ručak onda je ova salata sa tunjevinom pravi izbor.
Recept za 2 osobe
Sastojci:
• 1 konzerva tunjevine u komadu
• 7 komada čeri paradajza, iseckanih na polovine ili četvrtine
• oko 15 komada maslina, kolutići
• 1 manja crvena paprika babura, iseckana na kockice
• sok od limuna
• hladno ceđeno maslinovo ulje
• 200 g paste po izboru
• so i biber po ukusu
• listići grčkog bosiljka
Priprema:
Pastu skuvajte u dosta ključale, dobro posoljene vode. Kuvanu pastu stavite u cediljku da se ocedi od vode i prohladi. Nikako nemojte pastu ispirati hladnom vodom!
U činiji pomešajte tunjevinu, masline, papriku i čeri paradajz. Dodajte prohlađenu pastu, posolite i pobiberite po ukusu, prelijte sa dosta maslinovog ulja i sokom od limuna do željene kiselosti. Dobro promešajte pa servirajte odmah ili prvo malo ohladite u frižideru. Pred služenje pospite listićima bosiljka.
Izvor: prstohvatsoli.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom