Za ovo ukusno predjelo vam ne treba puno vremena.
Sastojci:
1 jaje
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1 prstohvat kajenskog bibera
1/8 l mleka
125 g sira (čedar ili grejerzer)
ulje za pohovanje
Savet unapred: Važno je da ulje za pohovanje bude dobro zagrejano na pravu temperaturu (190°), kako bi kuglice bile vazdušaste i krckave.
Priprema:
Jaje umutiti. U činiji izmešati brašno, prašak za pecivo, so i biber. U sredini napraviti udubljenje i u njega staviti jaje. U smesu sipati 4 kašike mleka i sve zajedno dobro izmešati. Zatim sipati još mleka dok testp ne počne da otpada s kašike u krupnim kapima. Tome dodati rendani sir i masu dobro izmešati. U tiganj ili pliću šerpu sipati ulja 5 cm i dobro zagrejati. Testo sipati u ulje supenom kašikom i pržiti 3-4 minuta, dok kuglice ne postanu sa svih strana braonkaste. Ostaviti ih kratko na salveti da se ocede, a zatim servirati na tacni.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom