Za ovo ukusno predjelo vam ne treba puno vremena.

Sastojci:

1 jaje

150 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/4 kašičice soli

1 prstohvat kajenskog bibera

1/8 l mleka

125 g sira (čedar ili grejerzer)

ulje za pohovanje

Savet unapred: Važno je da ulje za pohovanje bude dobro zagrejano na pravu temperaturu (190°), kako bi kuglice bile vazdušaste i krckave.

Priprema:

Jaje umutiti. U činiji izmešati brašno, prašak za pecivo, so i biber. U sredini napraviti udubljenje i u njega staviti jaje. U smesu sipati 4 kašike mleka i sve zajedno dobro izmešati. Zatim sipati još mleka dok testp ne počne da otpada s kašike u krupnim kapima. Tome dodati rendani sir i masu dobro izmešati. U tiganj ili pliću šerpu sipati ulja 5 cm i dobro zagrejati. Testo sipati u ulje supenom kašikom i pržiti 3-4 minuta, dok kuglice ne postanu sa svih strana braonkaste. Ostaviti ih kratko na salveti da se ocede, a zatim servirati na tacni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs