Domaći džem koji je bolji od bilo kog kupovnog.
Sastojci:
- 1 kg kupina
- 600 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 štapić vanile
- 2 limuna
Priprema:
1. Kupine dobro operite, pa ih ostavite da se ocede. Pomešajte ih šečerom u većoj šerpiu u kojoj ćete kuvati marmeladu.
2. Ostavite je u frižider da prenoći. Nakon toga ih dobro promešajte drvenom varjačom, pa zatim ocedite od tečnosti.
3. Dobijeni sok sipajte u lonac i kuvajte oko pola sata. Čim počne da se karamelizuje, dodajte sok od jednog limuna bez koštica. Dodajte vanilu.
4. Pomešajte kupine sa sokom i kesicom burbon vanlin šećera , pa potom ispasirajte sve štapnim mikserom. Kuvajte na jakoj vatri oko 20 minuta do pola sata.
5. Dobijenu marmeladu sipajte u sterilisane tegle, zatvorite i okrenite na poklopac da se tako ohlade. Potom ih odložite u špajz.
Izvor: zena.blic.rs
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.