Domaći džem koji je bolji od bilo kog kupovnog.

Sastojci:

  • 1 kg kupina
  • 600 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 štapić vanile
  • 2 limuna

Priprema: 

1. Kupine dobro operite, pa ih ostavite da se ocede. Pomešajte ih šečerom u većoj šerpiu u kojoj ćete kuvati marmeladu.

2. Ostavite je u frižider da prenoći. Nakon toga ih dobro promešajte drvenom varjačom, pa zatim ocedite od tečnosti.

3. Dobijeni sok sipajte u lonac i kuvajte oko pola sata. Čim počne da se karamelizuje, dodajte sok od jednog limuna bez koštica. Dodajte vanilu.

4. Pomešajte kupine sa sokom i kesicom burbon vanlin šećera , pa potom ispasirajte sve štapnim mikserom. Kuvajte na jakoj vatri oko 20 minuta do pola sata.

5. Dobijenu marmeladu sipajte u sterilisane tegle, zatvorite i okrenite na poklopac da se tako ohlade. Potom ih odložite u špajz.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs