Domaći džem koji je bolji od bilo kog kupovnog.
Sastojci:
- 1 kg kupina
- 600 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 štapić vanile
- 2 limuna
Priprema:
1. Kupine dobro operite, pa ih ostavite da se ocede. Pomešajte ih šečerom u većoj šerpiu u kojoj ćete kuvati marmeladu.
2. Ostavite je u frižider da prenoći. Nakon toga ih dobro promešajte drvenom varjačom, pa zatim ocedite od tečnosti.
3. Dobijeni sok sipajte u lonac i kuvajte oko pola sata. Čim počne da se karamelizuje, dodajte sok od jednog limuna bez koštica. Dodajte vanilu.
4. Pomešajte kupine sa sokom i kesicom burbon vanlin šećera , pa potom ispasirajte sve štapnim mikserom. Kuvajte na jakoj vatri oko 20 minuta do pola sata.
5. Dobijenu marmeladu sipajte u sterilisane tegle, zatvorite i okrenite na poklopac da se tako ohlade. Potom ih odložite u špajz.
Izvor: zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus