Ako niste ljubitelj samo povrća poslužite ove ukusne ražnjiće uz neko meso.
Sastojci:
2 komada sa klipom kukuruz
4 manja paradajza
1-2 zelene paprike
1 glavica crvenog luka
maslinovo ulje za posipanje
so za posipanje
Za sos:
5 kašika majoneza
3 kašike kečapa (ili fino samlevena ljutenica)
nekoliko kapi soka od limuna
ljuta aleva paprika po ukusu
1 kašičica ili po ukusu bibera
1 kašičica suve mirođije
1 kašičica suvog estragona
so po želji
Priprema:
Skuvajte kukuruz u lagano posoljenoj vodi dok zrna ne omekšaju. Ostavite kukuruz da se ohladi i nasecite klipove kukuruza na kolutove debljine 2, 5-3 cm. Klipovi kukuruza su tvrdi, ali ih možete dobro iseći nožem sa talasastom oštricom, naravno uz malo više upotrebljene snage, pa budite oprezni da se ne povredite.
Paradajz takođe nasecite na kolutove odgovarajuće širine i veličine. Paprike isecite na komade, a luk na četvrtine.
Na metalne štapiće za ražnjiće stavljate redom povrće, a glavna uloga treba da pripadne kukuruzu - on treba da preovladava.
Stavite ražnjiće u pleh i pospite ih sa svih strana maslinovim uljem i solju. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do željene boje. Ako želite, možete ih pripremiti i na roštilju ili u tiganju, samo da povrće uhvati koricu.
Dok se ražnjići pripremaju, pripremite sos za njih, tako što ćete izmutiti sve namirnice. Možete povećati količine, ako želite.
Poslužite tople ražnjiće uz sos.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno