Ako niste ljubitelj samo povrća poslužite ove ukusne ražnjiće uz neko meso.

Sastojci:

2 komada sa klipom kukuruz

4 manja paradajza

1-2 zelene paprike

1 glavica crvenog luka

maslinovo ulje za posipanje

so za posipanje

Za sos:

5 kašika majoneza

3 kašike kečapa (ili fino samlevena ljutenica)

nekoliko kapi soka od limuna

ljuta aleva paprika po ukusu

1 kašičica ili po ukusu bibera

1 kašičica suve mirođije

1 kašičica suvog estragona

so po želji

Priprema: 

Skuvajte kukuruz u lagano posoljenoj vodi dok zrna ne omekšaju. Ostavite kukuruz da se ohladi i nasecite klipove kukuruza na kolutove debljine 2, 5-3 cm. Klipovi kukuruza su tvrdi, ali ih možete dobro iseći nožem sa talasastom oštricom, naravno uz malo više upotrebljene snage, pa budite oprezni da se ne povredite.

Paradajz takođe nasecite na kolutove odgovarajuće širine i veličine. Paprike isecite na komade, a luk na četvrtine.

Na metalne štapiće za ražnjiće stavljate redom povrće, a glavna uloga treba da pripadne kukuruzu - on treba da preovladava.

Stavite ražnjiće u pleh i pospite ih sa svih strana maslinovim uljem i solju. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do željene boje. Ako želite, možete ih pripremiti i na roštilju ili u tiganju, samo da povrće uhvati koricu.

Dok se ražnjići pripremaju, pripremite sos za njih, tako što ćete izmutiti sve namirnice. Možete povećati količine, ako želite.

Poslužite tople ražnjiće uz sos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: bonapeti.rs