Počnite na vreme da spremate zimnicu.
Sastojci:
1 1/2 kg kupusa
1/2 kg šargarepe
1/2 kg krastavčića
1 kg karfiola
1/2 kg zelenog paradajza
1 kg paprike (zelena, žuta, crvena)
400 ml sirćeta (9% alkoholno)
120 g soli (bolje morska)
150 g šećera
10 g vinobrana
Način pripreme:
Povrće prvo oprati. Kupus sitno iseckati. Papriku iseckajte na tračice. Krastavčiće, šargarepu i zeleni paradajz iseckajte na kolutiće. Karfiol iscepkajte na sitne cvetiće. Sve povrće staviti u dublji metalni sud koji ima poklopac. Naliti rastvorom soli, sirćeta, šećera i vinobrana. Sve dobro promešati, rukom malo izgnječiti i ostaviti da stoji 24 sata. Ja sve povrće iseckam uveče, a sutradan, kad se vratim s posla, punim tegle.
Vreme za pripremu: 120 minuta
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus