Počnite na vreme da spremate zimnicu.

Sastojci: 

1 1/2 kg kupusa

1/2 kg šargarepe

1/2 kg krastavčića

1 kg karfiola

1/2 kg zelenog paradajza

1 kg paprike (zelena, žuta, crvena)

400 ml sirćeta (9% alkoholno)

120 g soli (bolje morska)

150 g šećera

10 g vinobrana

Način pripreme:

Povrće prvo oprati. Kupus sitno iseckati. Papriku iseckajte na tračice. Krastavčiće, šargarepu i zeleni paradajz iseckajte na kolutiće. Karfiol iscepkajte na sitne cvetiće. Sve povrće staviti u dublji metalni sud koji ima poklopac. Naliti rastvorom soli, sirćeta, šećera i vinobrana. Sve dobro promešati, rukom malo izgnječiti i ostaviti da stoji 24 sata. Ja sve povrće iseckam uveče, a sutradan, kad se vratim s posla, punim tegle.

Vreme za pripremu: 120 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: krstarica.com