Slana torta sa palačinkama od heljdinog i ječmenog brašna, filovana ajvarom, biljnim kačkavaljem i šunkom od tune. Ima li ukusnijeg posnog jela? Uživajte u ovom jednostavnom receptu.

Sastojci:

  • 1 šolja heljdinog brašna
  • 1 šolja ječmenog brašna
  • prašak za pecivo
  • so
  • kisela voda
  • ajvar
  • šunka od tune
  • biljni kačkavalj

Priprema:

Pomešajte heljdino i ječmeno brašno, dodajte malo praška za pecivo, prstohvat soli i kiselu vodu po potrebi, pa ispecite palačinke.

Kada se prohlade, prve dve filujte sa ajvarom, treću rendanom šunkom od tune (ima je u većim prodavnicama), četvrtu ajvarom i posnim, rendanim kačkavaljem na biljnoj bazi bez kazeina.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Jasmina Sokić/posnajela.rs