Slana torta sa palačinkama od heljdinog i ječmenog brašna, filovana ajvarom, biljnim kačkavaljem i šunkom od tune. Ima li ukusnijeg posnog jela? Uživajte u ovom jednostavnom receptu.
Sastojci:
- 1 šolja heljdinog brašna
- 1 šolja ječmenog brašna
- prašak za pecivo
- so
- kisela voda
- ajvar
- šunka od tune
- biljni kačkavalj
Priprema:
Pomešajte heljdino i ječmeno brašno, dodajte malo praška za pecivo, prstohvat soli i kiselu vodu po potrebi, pa ispecite palačinke.
Kada se prohlade, prve dve filujte sa ajvarom, treću rendanom šunkom od tune (ima je u većim prodavnicama), četvrtu ajvarom i posnim, rendanim kačkavaljem na biljnoj bazi bez kazeina.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Jasmina Sokić/posnajela.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno