Ovi namazi mogu da obogate svako jelo. Poslužite ih sa kriškama hleba, čipsom, tortiljom ili slanim grisinama.
Namaz od oraha
Sastojci:
- 3 kriške hleba bez korice
- 250 ml mleka
- 50 g parmezana
- 1/2 čena belog luka
- 150 g oraha
- 15 g pinjola
- so
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U posudu stavite hleb koji ste iscepkali na manje komade, prelijte mlekom, a zatim dodajte sir, beli luk, orahe, pinjole i posolite. Sipajte preko maslinovo ulje i štapnim mikserom napravite kašastu smesu.
Namaz od lososa
Sastojci:
- 2 kriške hleba bez korice
- 50 g parmezana
- 250 ml mleka
- 150 g narezanog dimljenog lososa
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U činiji izdrobite hleb, zatim dodajte parmezan, prelijte mlekom, pa stavite losos. Na kraju sipajte maslinovo ulje i štapnim mikserom izdrobite.
Namaz od tunjevine
Sastojci:
- 150 g dobro oceđene tunjevine u ulju
- 3 sardine u ulju
- 10 inćuna
- 1 grančica peršuna
- 100 g majoneza
Priprema:
Tunjevinu dobro ocedite i sipajte u posudu. Dodajte sardinu isto proceđenu, inćune, peršun i majonez. Usitnite štapnim mikserom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno