Ovi namazi mogu da obogate svako jelo. Poslužite ih sa kriškama hleba, čipsom, tortiljom ili slanim grisinama.

Namaz od oraha

Sastojci:

  • 3 kriške hleba bez korice
  • 250 ml mleka
  • 50 g parmezana
  • 1/2 čena belog luka
  • 150 g oraha
  • 15 g pinjola
  • so
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U posudu stavite hleb koji ste iscepkali na manje komade, prelijte mlekom, a zatim dodajte sir, beli luk, orahe, pinjole i posolite. Sipajte preko maslinovo ulje i štapnim mikserom napravite kašastu smesu.

Namaz od lososa

Sastojci:

  • 2 kriške hleba bez korice
  • 50 g parmezana
  • 250 ml mleka
  • 150 g narezanog dimljenog lososa
  • 4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U činiji izdrobite hleb, zatim dodajte parmezan, prelijte mlekom, pa stavite losos. Na kraju sipajte maslinovo ulje i štapnim mikserom izdrobite.

Namaz od tunjevine

Sastojci:

  • 150 g dobro oceđene tunjevine u ulju
  • 3 sardine u ulju
  • 10 inćuna
  • 1 grančica peršuna
  • 100 g majoneza

Priprema:

Tunjevinu dobro ocedite i sipajte u posudu. Dodajte sardinu isto proceđenu, inćune, peršun i majonez. Usitnite štapnim mikserom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs