Testenina u kremastom sosu od bundeve sa dosta sira je ručak koji ne želite da propustite.

Sastojci:

  • 500 g bundeve , oguljena, očišćena i izrezana na kockice
  • 1,5 šoljica mleka
  • 1/2 šoljice vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice belog bibera
  • 1/4 kašičice sveže izrendanog muškatnog oraščića
  • 500 g testenine
  • 150 g izrendanog čedar sira
  • 60 g parmezana
  • 50 g krem ​​sira

Priprema:

Bundevu, mleko, vodu i so stavite da se krčka na srednje jakoj vatri. Smanji vatru, poklopite i kuvajte dok bundeva ne omekša, oko 20 minuta. Isključite vatru i ostavi sa strane.

U međuvremenu skuvajte testeninu. Uz pomoć štapnog miksera usitnite smesu od bundeve dok ne postane glatka. Dodajte muškatni oraščić i biber. Dodajte testeninu, čedar, parmezan i krem ​​sir, i mešajte dok se testenina ne sjedini ravnomerno, a sirevi se ne otope.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr