Testenina u kremastom sosu od bundeve sa dosta sira je ručak koji ne želite da propustite.
Sastojci:
- 500 g bundeve , oguljena, očišćena i izrezana na kockice
- 1,5 šoljica mleka
- 1/2 šoljice vode
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice belog bibera
- 1/4 kašičice sveže izrendanog muškatnog oraščića
- 500 g testenine
- 150 g izrendanog čedar sira
- 60 g parmezana
- 50 g krem sira
Priprema:
Bundevu, mleko, vodu i so stavite da se krčka na srednje jakoj vatri. Smanji vatru, poklopite i kuvajte dok bundeva ne omekša, oko 20 minuta. Isključite vatru i ostavi sa strane.
U međuvremenu skuvajte testeninu. Uz pomoć štapnog miksera usitnite smesu od bundeve dok ne postane glatka. Dodajte muškatni oraščić i biber. Dodajte testeninu, čedar, parmezan i krem sir, i mešajte dok se testenina ne sjedini ravnomerno, a sirevi se ne otope.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.