Testenina u kremastom sosu od bundeve sa dosta sira je ručak koji ne želite da propustite.
Sastojci:
- 500 g bundeve , oguljena, očišćena i izrezana na kockice
- 1,5 šoljica mleka
- 1/2 šoljice vode
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice belog bibera
- 1/4 kašičice sveže izrendanog muškatnog oraščića
- 500 g testenine
- 150 g izrendanog čedar sira
- 60 g parmezana
- 50 g krem sira
Priprema:
Bundevu, mleko, vodu i so stavite da se krčka na srednje jakoj vatri. Smanji vatru, poklopite i kuvajte dok bundeva ne omekša, oko 20 minuta. Isključite vatru i ostavi sa strane.
U međuvremenu skuvajte testeninu. Uz pomoć štapnog miksera usitnite smesu od bundeve dok ne postane glatka. Dodajte muškatni oraščić i biber. Dodajte testeninu, čedar, parmezan i krem sir, i mešajte dok se testenina ne sjedini ravnomerno, a sirevi se ne otope.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus