Ukusno predjelo koje možete da poslužite kada vam dođu gosti ili kada imate neko slavlje.
U receptu su korišćene panko prezle, ali ako ih ne nađete možete da koristite i obične.
Sastojci:
- 2 velika jaja ili 3 srednja
- 250 g sira halumi
- 200 g mocarele
- 250 g prezli
- 100 g brašna
- 100 g parmezana
- 3 kašike susama
- 1/2 kašičice slatke paprike
- so, biber
- maslinovo ulje
Za sos:
- 2 kašike meda
- čili
- malo maslinovog ulja
- malo limunovog soka
Priprema:
Umutite jaja, dodajte halumi i mocarelu, dobro promešajte. U posebnoj posudi pomešajte prezle, parmezan, susam, slatku papriku, prstohvat bibera i so. Uklonite svaki komad sira iz jaja.
Zatim svaki komad sira umočite u brašno, pa opet u jaja i posle u prezle i tako dok svaki komad ne bude potpuno obložen.
Stavite komadiće sira u pleh obložen pek papirom. Poprskajte sa malo maslinovog ulja. Mocarelu pecite 8 minuta u zagrejanoj rerni na 220°C, pa izvadite.
Halumi pecite 10 minuta u zgarejanoj rerni na 220°C, a zatim preokrenite i pecite još 10 minuta, dok ne postanu zlatne boje.
Sve sastojke za sos pomešajte i služite uz sir.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus