Ukusno predjelo koje možete da poslužite kada vam dođu gosti ili kada imate neko slavlje.
U receptu su korišćene panko prezle, ali ako ih ne nađete možete da koristite i obične.
Sastojci:
- 2 velika jaja ili 3 srednja
- 250 g sira halumi
- 200 g mocarele
- 250 g prezli
- 100 g brašna
- 100 g parmezana
- 3 kašike susama
- 1/2 kašičice slatke paprike
- so, biber
- maslinovo ulje
Za sos:
- 2 kašike meda
- čili
- malo maslinovog ulja
- malo limunovog soka
Priprema:
Umutite jaja, dodajte halumi i mocarelu, dobro promešajte. U posebnoj posudi pomešajte prezle, parmezan, susam, slatku papriku, prstohvat bibera i so. Uklonite svaki komad sira iz jaja.
Zatim svaki komad sira umočite u brašno, pa opet u jaja i posle u prezle i tako dok svaki komad ne bude potpuno obložen.
Stavite komadiće sira u pleh obložen pek papirom. Poprskajte sa malo maslinovog ulja. Mocarelu pecite 8 minuta u zagrejanoj rerni na 220°C, pa izvadite.
Halumi pecite 10 minuta u zgarejanoj rerni na 220°C, a zatim preokrenite i pecite još 10 minuta, dok ne postanu zlatne boje.
Sve sastojke za sos pomešajte i služite uz sir.
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Salata za slavu koja odlično ide uz pečenje
Počinje "otmica" - uzbudljiva serija samo na Superstaru
Recept za piletinu u kremastom sosu od pečuraka i pavlake
Oblande od 4 sastojka po receptu naših baka