Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salate i predjela

ZA SVE LJUBITELJE SIREVA: Pohovana mocarela i halumi sir iz rerne

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

ZA SVE LJUBITELJE SIREVA: Pohovana mocarela i halumi sir iz rerne

Izvor: Foto: Sabrina Abdelrahim

Ukusno predjelo koje možete da poslužite kada vam dođu gosti ili kada imate neko slavlje.

U receptu su korišćene panko prezle, ali ako ih ne nađete možete da koristite i obične.

Sastojci:

  • 2 velika jaja ili 3 srednja
  • 250 g sira halumi
  • 200 g mocarele
  • 250 g prezli
  • 100 g brašna
  • 100 g parmezana
  • 3 kašike susama
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • so, biber
  • maslinovo ulje

Za sos:

  • 2 kašike meda
  • čili
  • malo maslinovog ulja
  • malo limunovog soka

Priprema:

Umutite jaja, dodajte halumi i mocarelu, dobro promešajte. U posebnoj posudi pomešajte prezle, parmezan, susam, slatku papriku, prstohvat bibera i so. Uklonite svaki komad sira iz jaja.

Zatim svaki komad sira umočite u brašno, pa opet u jaja i posle u prezle i tako dok svaki komad ne bude potpuno obložen.

Stavite komadiće sira u pleh obložen pek papirom. Poprskajte sa malo maslinovog ulja. Mocarelu pecite 8 minuta u zagrejanoj rerni na 220°C, pa izvadite.

Halumi pecite 10 minuta u zgarejanoj rerni na 220°C, a zatim preokrenite i pecite još 10 minuta, dok ne postanu zlatne boje.

Sve sastojke za sos pomešajte i služite uz sir.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Sabrina Abdelrahim

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti