Čuveni italijanski kuvar Đenaro Kontaldo je podelio recept koji možete napraviti od ostatka kuvanog pirinča ili rižota i dobićete zanimljivo predjelo za sve prilike. A možete skuvati pirinač i napraviti ove kuglice.
Sastojci:
- 300 g kuvanog pirinča
- 150 g prezli
- 1 jaje
- 4 kašike parmezana
- 1 šaka naseckanog svežeg peršuna
- so i biber
Za nadev:
- 100 g mocarele
Priprema:
U kuvani pirinač dodajte jaje, prezle, parmezan, peršun, so i biber, pa sve dobro sjedinite.
Napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini, pa je stavite parče mocarele u nju. Ponovo oblikujte kuglicu, pa je umočite u jaje i prezle.
Zagrejte ulje u tiganju, pa pržite kuglice.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus