Tradicionalna poljska salata koja se priprema za praznike ili slavlja je po ukusu slična ruskoj i francuskoj salati. Raznovrsno povrće, ali i jabuka je ono što ovoj salati pruža specifičan ukus, a preliv joj daje sočnost.
Sastojci:
- 4 srednja krompira
- 2 srednje šargarepe
- 4 jajeta
- 6 kiselih krastavaca
- 2 manje jabuke
- 0,5 kašike gustog jogurta
- 5 kašika majoneza
- 1 kašika senfa
- sveža mirođija
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpu sa vodom stavite krompir i oguljenu šargarepu i ostavite da provri. Kuvajte dok ne omekša. Jaja takođe skuvajte. Kada se ohladi, ogulite krompir, pa ga naseckajte na kockice. Isecite i šargarepu, jaja, kisele krastavce i jabuke.
Pomešajte jogurt, majonez, senf, pa sjedinite. U jednu posudu sipajte sve sastojke i preliv, pa lagano mešajte dok ne sjedinite. Na kraju dodajte usitnjenu mirđiju i opet promešajte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem