Tradicionalna poljska salata koja se priprema za praznike ili slavlja je po ukusu slična ruskoj i francuskoj salati. Raznovrsno povrće, ali i jabuka je ono što ovoj salati pruža specifičan ukus, a preliv joj daje sočnost.

Sastojci:

  • 4 srednja krompira
  • 2 srednje šargarepe
  • 4 jajeta
  • 6 kiselih krastavaca
  • 2 manje jabuke
  • 0,5 kašike gustog jogurta
  • 5 kašika majoneza
  • 1 kašika senfa
  • sveža mirođija
  • so i biber po ukusu

Priprema:

U šerpu sa vodom stavite krompir i oguljenu šargarepu i ostavite da provri. Kuvajte dok ne omekša. Jaja takođe skuvajte. Kada se ohladi, ogulite krompir, pa ga naseckajte na kockice. Isecite i šargarepu, jaja, kisele krastavce i jabuke.

Pomešajte jogurt, majonez, senf, pa sjedinite. U jednu posudu sipajte sve sastojke i preliv, pa lagano mešajte dok ne sjedinite. Na kraju dodajte usitnjenu mirđiju i opet promešajte.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: punkufer.hr/stvarukusa.rs