Tradicionalna poljska salata koja se priprema za praznike ili slavlja je po ukusu slična ruskoj i francuskoj salati. Raznovrsno povrće, ali i jabuka je ono što ovoj salati pruža specifičan ukus, a preliv joj daje sočnost.
Sastojci:
- 4 srednja krompira
- 2 srednje šargarepe
- 4 jajeta
- 6 kiselih krastavaca
- 2 manje jabuke
- 0,5 kašike gustog jogurta
- 5 kašika majoneza
- 1 kašika senfa
- sveža mirođija
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpu sa vodom stavite krompir i oguljenu šargarepu i ostavite da provri. Kuvajte dok ne omekša. Jaja takođe skuvajte. Kada se ohladi, ogulite krompir, pa ga naseckajte na kockice. Isecite i šargarepu, jaja, kisele krastavce i jabuke.
Pomešajte jogurt, majonez, senf, pa sjedinite. U jednu posudu sipajte sve sastojke i preliv, pa lagano mešajte dok ne sjedinite. Na kraju dodajte usitnjenu mirđiju i opet promešajte.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus